webtekst en vindbaarheid van je website

Webtekst en SEO

 

Een goede website is mooi, bruikbaar én goed te vinden via Google. Dit bereik je o.a. met heldere, inhoudelijke teksten met een duidelijke structuur. Vroeger gold: hoe korter de tekst, hoe beter. Dat is al jaren achterhaald. Zorg dat je je klanten voldoende goede informatie geeft, dan maak je Google ook blij. Is het zo simpel? Ja, zo simpel is het.

 

Website vindbaarheid: trucjes werken niet

 

De richtlijnen van Google zijn duidelijk: zorg voor een goede website en je vindbaarheid komt vanzelf in orde. Dat is niet helemaal zo, maar het is wel degelijk de basis. Eén van de belangrijkste zaken is: zorg voor goede, inhoudelijke tekst op je website. Daarnaast kun je door een goede websitebouwer of SEO-bureau een aantal technische zaken laten doen.

Vindbare en gebruiksvriendelijke websites

 

Aangezien 85% van je vindbaarheid met je tekst wordt geregeld, is het een goed idee om hier te beginnen wanneer je beter vindbaar wilt zijn. Vooral omdat je op deze manier ook aan je marketing werkt, want een goede tekst past bij de vraag en identiteit van je klanten. Zo sla je twee vliegen in een klap.

seo met anne bos

Tekst, advies, en redactie

 

Anne kan je tekst in zijn geheel schrijven, jouw teksten redigeren, of je adviseren wat je zelf kunt doen. Zij is gespecialiseerd in het vinden van de juiste tone of voice voor jouw bedrijf en houdt rekening met de structuur van websites: ze werkt regelmatig samen met webdesigners en heeft een aantal jaren websites gebouwd. Lees ook de tips voor goede tekst op de site.

Zoekwoorden onderzoek

 

Is de vindbaarheid van je website echt belangrijk voor je bedrijf? Laat Anne een zoekwoordenonderzoek doen. Vervolgens worden je teksten geredigeerd met deze termen, zodat je webteksten optimaal scoren in Google.