wetenschap toegankelijk maken

Toegankelijke wetenschap

 

Wetenschap uitleggen in gewoon Nederlands: ja, dat kan. En ook beleidsstukken en projectplannen hoeven niet wollig te zijn. Wat het onderwerp ook is, het kan altijd helder worden opgeschreven. Zodat het toegankelijk wordt voor iedereen.

Begrijpelijk en genuanceerd

 

In een tijd waarin het delen van informatie zo prominent is als nu, kan ook de wetenschap niet achterblijven. Natuurlijk is het zaak er voor te waken dat de nuances van onderzoek en onderzoeksuitkomsten goed worden overgebracht. Hier zorgen we samen voor door te sparren en kritisch te blijven.

 

Organisaties in de zorg zetten de patiënt centraal in hun manier van werken. Het is eigenlijk niet meer dan logisch dat dit ook in de communicatie tot uiting komt. Dat betekent: folders en webteksten met wetenschappelijk verantwoorde inhoud, die voor patiënten begrijpelijk zijn én antwoord geven op de vragen die voor hen belangrijk zijn.

De praktijk

 

teken van anne Voor NPA (NHG-Praktijkaccreditering) werkte Anne in 2017 en 2018 samen met L5 aan de ontwikkeling van een nieuwe communicatiestrategie en alle bijkomende middelen (brochures, webteksten, nieuwsberichten, campagnes, enz.).

 

teken van anne In opdracht van GGD Rotterdam ontwikkelde Anne van 2000 tot 2007 de projecten Leerlingbemiddeling VO en Gezinskracht – gezinscoaching voor multiproblemgezinnen. Beide projecten hadden een wetenschappelijke basis.

 

teken van anne In 1998 is zij gepromoveerd op historisch onderzoek in Mexico (The demise of the caciques of Atlacomulco, Mexico, 1598-1821. A reconstruction, Leiden, 1998).

Anne Bos portretfoto

Anne is gewend om zich snel kennis eigen te maken. Ze is razend nieuwsgierig en niet bang om vragen te stellen als ze iets niet begrijpt. Met name de zorg is een onderwerp waar zij veel ervaring mee heeft. Met veel plezier maakt zij heldere teksten voor professionals én voor patiënten (Voorbeeld: Kcoetz wijkgerichte zorg).  

 

Kijk bij anne voor meer informatie over haar achtergrond.